دریاچه های مصنوعی و تاثیر بر محیط زیست

دریاچه های مصنوعی و تاثیر بر محیط زیست
به گزارش خبرگزاری علم وفناوری هرمزگان؛ امروزه با ساخت دریاچه های مصنوعی، می توان هم تاثیرات مثبت و هم تاثیرات منفی را بر روی محیط زیست و زندگی انسان ها گذاشت، که در واقع می توانیم به اهمیت ساخت آنها در جوامع بشری و همچنین به معضلاتی را که ایجاد می کنند اشاره کنیم.
سازه های مصنوعی با توجه تاثیر بر اقلیم پیرامون و زیسنگاه گونه های گیاهی و جانوری و پایداری محیط زیست نمی توان نادیده شان انگاشت.
زیستگاه های مصنوعی دریایی همواره به عنوان ابزاری برای حفاظت، گسترش و بازسازی زیستگاه های طبیعی در محیط دریا مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه شناخت کمی نسبت به اثرات مثبت و منفی زیستگاه های مصنوعی دریایی بر محیط دریا وجود دارد و مطالعات بیشتری برای به حداقل رساندن خطرات محیط زیستی و همچنین افزایش اثرات مثبت این زیستگاه ها بر محیط زیست دریا نیاز است.
می توان گفت دریاچه های مصنوعی هر چند با هدف ذخیره سازی آب، تولید برق و یا کنترل سیلاب، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، احداث می شود اما ممکن است برای اهداف دیگری چون: ایجاد فضاهای توریستی، تفریحی، ورزشی،ماهیگیری، جلب توریست و گردشگر، کمک به رشد اقتصادی مناطق و نیز پاسخ به نیازهای طبیعت دوستی.مردم ساخته شود.
برای خرید و سفارش انواع ژئوممبران می توانید با متخصصین ما تماس حاصل نمایید
به عقیده کارشناسان شهری و محیط زیست، ایجاد دریاچه های مصنوعی در کلان شهرها نه تنها به جذب گردشگران کمک می کند، بلکه می تواند تاثیر به سزایی در لطافت و تمیزی هوا داشته باشد و از آلودگی آن بکاهد. به باور این کارشناسان؛ ساخت دریاچه های مصنوعی موجب افزایش سرانه فضاهای سبز، به منظور تفریح و گردشگری می شود و می توان در این آبگیرهای مصنوعی موجودات آبزی پرورش داد که این عمل خود باعث.ایجاد زمینه آشنایی مردم به ویژه کودکان با این نوع از گونه های جانوری می شود.
دریاچه های مصنوعی و گردشگری
اکنون صنعت گردشگری به عنوان صنعتی می رود تا رتبه نخست را در انواع تجارت جهانی به خود اختصاص داده و نقش ویژه ای را در اقتصاد، تعامل فرهنگ ها، گفتگوی تمدنها، برقراری تحکیم و الفت بین ملتها داشته باشد. در این میان در شهرهای بزرگ و در کلان شهرها به دلیل ازدحام جمعیت و کمبود فضاهای طبیعی به منظور تفریح و تفرج، مسئولین شهری اقدام به ایجاد جاذبه های گردشگری مصنوعی همچون پارک ها، پیست های دوچرخه سواری و اتومبیل رانی، دریاچه های مصنوعی، آبشارها و …. می کنند تا روح خسته شهرنشینان را تلطیف نمایند. در این راستا می توان به نقش جاذبه ای انسان ساخت و تاثیر آن در درآمدزایی، ایجاد اشتغال، رشد منطقه، توسعه ساختارهای زیربنایی و تاثیر آن در توسعه گردشگری توجه نمود.
نشاط اجتماعی
با توجه به تاثیرات مثبت آب بر نشاط و شاداری اجتماعی جامعه می توان اشاره کرد که دریاچه ها به عنوان یکی از هدایای طبیعت به انسان ها، کارکردهای ارزشمند زیست محیطی، گردشگری ، اقتصادی و … را برای آنها به ارمغان می آورنددر این بین با ساخت دریاچه های مصنوعی سعی شده از این فواید در حجمی پایین تر بهره مندشد.
امروزه قداست آب، اشتیاق مردم و لزوم وجود آن برای کاهش استرس های شهری، مدیران شهری را به فکر ایجاد دریاچه های مصنوعی و استفاده از کارکردهای متنوع و فراوان آن برای شهرهای خود انداخته است. البته گاهی اوقات که شرایط محیطی مناسب برای ایجاد یک دریاچه مصنوعی فراهم نباشد، سعی می شود با ایجاد یک استخر بزرگ همان کارکردهای یک دریاچه مصنوعی کسب شود.
آنچه که باید مدیران شهری در برنامه های دراز مدت ومیان مدت خود برای نسل های بعدی بگنجانند احداث سازه های مصنوعی و حفظ محیط زیست و پایداری آن و تاثیر بر روند تقویت پوشش گیاهی و خاک است تا بتوان در سالهای دور هم شاهد محیط زیستی سبز و باطراوت برای نسل های اینده باشیم.